Adres: Nieuwe Donkstraat 1, 2809NJ Gouda

DONK 2 – Haastrecht 2: 2-2

DONK 2, allang geplaatst voor de nacompetitie, heeft puntverlies geleden tegen een voor elke meter strijdend Haastrecht 2 dat nog een kans had om bij winst de nacompetitie te bereiken. Aan de Nieuwe Donkstraat werd het 2-2 na een bloedstollende slotminuut.

DONK speelde het eerste kwartier sterk. In de 12e minuut was topscorer Jesse Bottinga zijn directe tegenstander te slim af na een mooie verre pass van Wessel Akerboom, 1-0.

Daarna zakte zakte het niveau van DONK terug, al hield de ploeg wel de controle.

DONK begon de tweede helft met Rik Bogaard in de ploeg voor Lennart Moons. De thee was nog amper opgedronken toen Haastrecht vanuit een counter gevaarlijk uitbrak. Keeper Dennis Gelderblom redde met de voeten.

Na een verdedigingsfout van Haastrecht kreeg de goed spelende Rik Bogaard de kans om DONK naar een ruimere voorsprong te schieten. Zwaar gehinderd schoot hij echter net naast.

Daarna was het weer de beurt aan Haastrecht in dit voor de neutrale toeschouwer aantrekkelijker tweede bedrijf. Een grote kopkans verdween net naast de voor Haastrecht verkeerde kant van de paal, maar in de 70ste minuut maakte Haastrecht alsnog gelijk na een corner.

Lang konden de bezoekers niet van de gelijkmaker genieten. DONK, met Rik Gouw voor Kelvin Vat, kwam goed los en legde in de 72ste minuut een fraaie aanval op de mat. Rik Bogaard vond met een knappe pass de opstomende Boris Arts. De dynamische middenvelder zette laag en strak voor waarna Jesse Bottinga weer het goede neusje voor de goal had, 2-1.

Seconden later had ook de 3-1 kunnen vallen. Jesse Bottinga kreeg een voorzet van Rik Bogaard echter net te ver achter zich om doeltreffend te kunnen uithalen.

DONK had in de 79ste minuut net Mark van Oosten gewisseld voor Yerno de Hey toen Haastrecht in de 80ste minuut knaplangszij kwam. Na een fraaie aanval tekende de ongedekte spits voor 2-2.

De negentigste minuut leek de ontknoping te gaan brengen toen Haastrecht na een goede aanval tot drie keer toe de levensgrote kans kreeg om de overwinning uit het vuur te slepen. Een been, een knie en natuurlijk de fantastisch keepende Dennis Gelderblom verhinderden dat DONK alsnog met lege handen kwam te staan. Het bleef bij 2-2.

Over twee weken speelt DONK 2 de nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse.