Adres: Nieuwe Donkstraat 1, 2809NJ Gouda

SVC ’08-DONK 3-0

“Vandaag waren wij de gelukkigste ploeg”, zei SVC’08 trainer Michael Ros toen hij de felicitaties van DONKS assistent-trainer Jeroen Borsboom in ontvangst nam. Vriendelijke woorden, dat wel, maar de kritische toeschouwer zal ongetwijfeld gezien hebben dat DONK niet zozeer qua voetbal als wel qua duelkracht iets te vaak achter de feiten aanliep. En ja,”als je nie scoort ken je nie winnen”, zei Johan Cruijff al.

Een waarheid als een koe. DONK verzuimde in de eerste helft bij een 0-0 stand twee reuzenkansen te benutten en deed datzelfde nog eens, en nog steeds bij een 0-0 stand, in de tweede helft. Uiteindelijk droop DONK na 90 minuten met de staart tussen de benen, een 3-0 nederlaag en een directe rode kaart voor Bas Houdijk, af.DONK startte zonder de geblesseerde Maher Hariti en Thijn Hulscher, terwijl Jeffrey van Dam dit keer op de bank moest plaatsnemen.SVC’08 had voor het eerst sinds lange tijd Yannick Willems weer eens op de bank zitten na lang blessureleed. Hij zou zich in de tweede helft ontpoppen tot een ware kwelgeest voor DONK.

Het eerste kwartier was gezapig. SVC’08 keek de kat uit de boom. DONK had optisch een licht overwicht. Verder dan een gevaarlijk schot van Nadir Ben Hadou dat door keeper Joris van Harmelen met moeite tot corner kon worden verwerkt.Na een kwartier spelen nam SVC’08 het initiatief over. De ploeg zette goed druk en dat leidde in de 20ste minuut tot een mogelijkheid voor Coen Sonieus na een voorzet van Thomas Hughes. Zijn kopbal vloog echter ruim naast.In de 28ste minuut liet DONK zich weer even zien. Nadir Ben Hadou, die kort daarvoor een gele kaart had ontvangen, manoeuvreerde zich knap in schietpositie. Zijn schot vloog echter net naast. Even later ging ook SVC’08 middenvelder Jesse Spaans op de bon.

Twee minuten voor rust kwam Nadir Ben Hadou nogmaals goed los van zijn tegenstander. Hij zocht met zijn schot de verre bovenhoek, maar die bleek toch echt een paar meter lager te zitten. Jammer was dat de volkomen vrij staande Roy van der Graaf over het hoofd werd gezien.Een minuutje later soleerde “Appie” Kaïssy knap door de vijandelijke gelederen. Keeper Joris van Harmelen kon nog net redding brengen en deed dat nog een keer bij de kansrijke rebound van Roy van der Graaf.In de tweede helft bleek bij SVC’08 Thomas Hughes vervangen te zijn door de boomlange Yannick Willems. Het initiatief lag nu duidelijk bij SVC’08.

Twee corners leverden echter niets op.DONK zat inmiddels in de hoek waar de klappen vielen. Aanvoerder Werner Overkamp, die voor rust al een aangeslagen indruk maakte, moest zich met een knieblessure laten vervangen door Jeffrey van DamTerwijl de kansen voor SVC’08 uitbleven was daar, na een uur spelen, plotseling weer DONK. Na een vloeiende aanval zette Roy van der Graaf met een uitstekende pass Jason Sriwiran vrij voor de keeper. De spits, die vele boeiende duels uitvocht met de uitstekend spelende SVC’08 aanvoerder Patrick Bos, was nu eindelijk verlost van zijn kwelgeest, maar slaagde er niet in om een gaatje te vinden naast keeper Joris van Harmelen.SVC’08 wisselde verder. Jessy Smit kwam Jesse Spaans aflossen.In de 66ste minuut sloeg het noodlot toe bij DONK.

Tim Houdijk kopte te kort terug op keeper Bas van der Eem en Tristan Dufour was er als de kippen bij om de bal een laatste zetje te geven, 1-0.Twee minuten later kreeg DONK de genadeslag te verwerken. Een fraaie voorzet van Youssef Massaoudi werd door Yannick Willems prima afgerond, 2-0.DONKS trainer Jos Verweij probeerde met twee wissels de bakens te verzetten. Damian van Veen en Khaled kwamen Levi van Houten en Nadir Ben Hadou vervangen. Bij SVC’08 kwam Bart Markering Tristan Dufour vervangen.DONK ging er niet slechter door spelen en leek nog te geloven in een mirakel. Dat geloof kreeg een forse deuk toen Donkiaan Bas Houdijk in een grondgevecht verzeild raakte met Coen Sonieus.

De zware overtreding die de SVC’08 speler maakte was minimaal goed voor geel. Dat was de verder voortreffelijk leidende scheidsrechter Bosschieter echter ontgaan. Wat hij wel zag was de impulsieve reactie van Bas Houdijk. Een rode kaart voor de pittige DONK-speler beroofde de wedstrijd definitief van iedere spanning.Dat het met Rick Gouw voor “Appie” Kaïssy en Pepijn Knoester voor Luca Guariglia Duffy in de absolute slotfase nog spektakel zou worden was natuurlijk niet meer te verwachten. Toch wreef SVC’08 in de slotminuut nog extra zout in de Goudse wonde. Yannick Willems taxeerde een mooie dieptepass op waarde en verschalkte de uitgelopen Bas van der Eem met een knappe boogbal, 3-0.De geflatteerde nederlaag kwam hard aan bij DONK. Aanstaande zaterdag moeten de ruggen weer recht zijn als Nieuwerkerk op bezoek komt.