Adres: Nieuwe Donkstraat 1, 2809NJ Gouda

DONK 2-OLYMPIA 2 3-6

In de stadsderby tegen Olympia 2 leverde DOMK 2 een belabberd eerste helft af. In no time stond het 1-3 voor de wervelend spelende bezoekers. Het doelpunt van Rik Bogaard kon niet verbloemen dat DONK volledig overlopen werd. Verder dan een paar kansjes uit een scrimmage kwam DONK niet. Dat het voor rust ook nog 1-4 werd was volledig in overeenstemming met het spelbeeld.

In de tweede helft was DONK op een paar plaatsen gewijzigd. Plotseling werd het een echte wedstrijd. DONK zette Olympia nu regelmatig flink onder druk. Dat resulteerde in een keepersfout bij Olympia die afgestraft werd door RICK Gouw (2-4).Kort daarna was de marge alweer drie doelpunten na een fraaie krul in de bovenhoek.Beide ploegen kregen hierna nog volop kansen om de score te veranderen De grootste waren voor DONK. Topschutter Jesse Bottinga slaagde er echter niet in om twee strafschoppen langs Olympia’s keeper te krijgen. Misschien gerechtigheid, want beide penalty’s leken wel vrij makkelijk gegeven. Mike Hooft, die een prima tweede helft afleverde, schoot ook nog op de paal. Hij revancheerde zich met een schitterend schot in de bovenhoek, nadat hij de bal zeer knap had vrijgemaakt (3-5). Verder kwam DONK echter niet. De wedstrijd had zomaar in 7-7 kunnen eindigen, maar op basis van de eerste helft won Olympia verdiend